• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram

Currysoep

16 april 2019 by Gerdie Marian Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Curry-soep
Recept afdrukken

Currysoep

Dit is werkelijk een te eenvoudige soep en mijn favoriet momenteel. Het recept is een rode draad dus varieer naar hartenlust met de ingrediënten! Wat deze soep extra lekker maakt zijn de citroenblaadjes. Deze kun je kopen bij de toko en in de vriezer bewaren en er telkens 1 of 2 uithalen. Heb je ze niet dan kun je ze vervangen door gedroogde of verse curryblaadjes of je laat ze weg.
Gang: Bijgerecht, Soep, Tussendoortje
Keuken: Azie
Trefwoord: curry

Ingrediënten

  • Scheut olie
  • 2 Eetlepel rode currypasta Doe deze samen in de pan en bak de currypasta op een halfhoog vuur even aan.
  • 1 pastinaak Snij de pastinaak in stukjes en bak hem even mee.
  • 1 Blikje Kokosmelk
  • 1 liter Groentebouillon
  • 4 citroenblaadjes
  • 200 gram rode linzen Voeg dit toe en kook alles even 10 minuten mee.

Instructies

  • Dit is de basis. Nu kun je allerlei groenten of andere dingen die jij lekker vindt toevoegen.
    Rode curry pasta
  • Bijvoorbeeld: peultjes, shiitakes, courgette, garnaaltjes, kleine maiskolfjes of wat dan ook. Gewoon even in de koelkast kijken… Of in je moestuin.
  • Laat alles nog even gaar worden en breng op smaak met een scheutje limoen of citroen. Dit haalt de smaak van de soep heerlijk op!

Categorie: Bereiding, Comfort Foods, De hele dag, Koken Tags: comfort food, Soep, verwarmend

Volgend bericht: Herderssoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Primaire Sidebar

Copyright © 2021 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme