• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram

Gegrilde sla

17 april 2019 by Gerdie Marian

Naar recept gaan Recept afdrukken
Gegrilde sla
Recept afdrukken

Gegrilde sla

Tijdens het boodschappen doen werd ik aangetrokken door twee van die kleine slanke slakropjes in een pakje ook wel little gem genaamd. Omdat ze zo klein zijn leek het me zonde om ze fijn te snijden in de salade. Toen herinnerde ik me dat ik ergens gezien had dat ze op de gril werden gelegd. Dat moet lekker zijn.
Gang: Bijgerecht, groenten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: gegrild, groenten, sla

Ingrediƫnten

  • azijn
  • olijfolie
  • honing
  • peper en zout
  • een lepel yoghurt
  • witte balsamico
  • sla

Instructies

  • De sla heb ik in de lengte doormidden gesneden en op de vlakke kant met wat olijfolie ingesmeerd.
  • Vervolgens in de grillpan en wachten tot ze aan beide kanten van die mooie streepjes krijgen.
  • Dan leg ik ze op een bordje en terwijl ze nog warm zijn giet ik er een beetje dressing over heen.
  • Voor de dressing maak ik een mengsel van 1/3 lekkere azijn, 2/3 olijfolie, een beetje honing, peper en zout en een lepel yoghurt. Geen donkere azijn maar een lichte zoals witte balsamico of een ciderazijn. Dan ziet het er wat mooier uit als je het over de sla giet.
  • Zo kun je ze warm eten maar afgekoeld zijn ze nog steeds lekker.

Categorie: Diner, Grillen Tags: sla

Vorig bericht: « Dukkah
Volgend bericht: Gefrituurde aubergine »

Primaire Sidebar

Copyright © 2021 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme