• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram

Herderssoep

16 april 2019 by Gerdie Marian

Naar recept gaan Recept afdrukken
Herderssoep
Recept afdrukken

Herderssoep

Dit is een recept dat ik Rudolph van Veen ooit heb zien maken in zijn programma over de basis van het koken. Aangezien ik dol ben op kaneel en saffraan wist ik meteen dat dit een heerlijk soepje moest zijn. En dat is het! De combinatie van de tomaten, kaneel en saffraan ruikt heerlijk en je kunt dit soepje voor op de tuin maken maar ook voor een diner als je het een beetje mooi aankleedt
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: rode linzen, verwarmend

Ingrediƫnten

  • scheutje olie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 stuk gember van 2 centimeter fijn gesneden of geraspt
  • Fruit dit even aan in de olie tot de ui zachter is geworden.
  • Ik doe meestal eerst de ui in de pan daarna snij ik de gember en de knoflook en dan doe ik dat bij de uien. Als je de knoflook te snel in de pan doet wil hij nog wel eens aanbranden en bitter worden. Dat wil je natuurlijk niet!
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • Snufje chilivlokken afhankelijk van hoe pittig je lekker vindt
  • 1 mespuntje saffraan
  • 1 scheutje gembersiroop
  • 1 el bloem
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • Bak dit even met de uien mee.
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gr rode linzen
  • Voeg dit toe en breng aan de kook terwijl je even roert om de linzen van de bodem te laten komen.
  • 1 blik kikkererwten

Instructies

  • Na een minuut of tien zijn de linzen meestal gaar en dan kun je de afgespoelde kikkererwten erbij doen. Laat ze even warm worden in de soep en schep de soep in fijne kommetjes. Je kunt de soep afmaken met wat verse koriander.

Categorie: Comfort Foods, Diner, Koken, Lunch, Vegetarisch Tags: Soep, vegetarisch, verwarmend

Vorig bericht: « Currysoep
Volgend bericht: Boekweit met gegrilde halloumi »

Primaire Sidebar

Copyright © 2021 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme