• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram

Maanzaadcake

17 april 2019 by Gerdie Marian

Naar recept gaan Recept afdrukken
Maanzaadcake
Recept afdrukken

Maanzaadcake

Dit is echt een favoriet bij ons thuis. Ik maak hem zelf in de keukenmachine maar met een gewone mixer kan natuurlijk ook. Het is een recept van Nigella Lawson uit haar boek Kitchen. In haar recept stond karwijzaad vermeld maar dat had ik niet. Ik had wel een verdwaald zakje maanzaadjes liggen dus die heb ik er toen maar in gedaan. En zo worden de lekkerste dingen geboren! Tegenwoordig heb ik standaard een bus maandzaad in de kast staan omdat die nu vaker door baksels gaan maar vooral voor deze cake. De citroenrasp heb ik toegevoegd voor een frisse smaak.
Gang: gebak
Keuken: Nederlands
Trefwoord: cake, toetje, zoet

Ingrediƫnten

  • 175 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gram amandelmeel
  • 4 tl maanzaad
  • 1 citroen voor citroenrasp
  • 3 eieren

Instructies

  • Klop boter en suiker heel lang samen totdat het licht van kleur wordt.
  • Meng bloem, bakpoeder, amandelmeel, maanzaad en citroensap door elkaar en schep dit in drie keer door de boter afgewisseld met de 3 eieren.
  • Doe een bakpapiertje in de cakevorm en giet het beslag er in.
  • Bak de cake op 180 graden in ongeveer 45 graden gaar. Dit kun je altijd controleren met een sateprikker. Als je die in de cake prikt en hij komt er schoon uit dan is de cake klaar. Als er nog een beetje deeg aan blijft zitten geef de cake dan nog een minuutje of 5.

Categorie: Vegetarisch Tags: cake, theetijd, zoet

Vorig bericht: « Venkel in de oven
Volgend bericht: Dukkah »

Primaire Sidebar

Copyright © 2021 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme