• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram

Preimedaillons

16 april 2019 by Gerdie Marian

Naar recept gaan Recept afdrukken
Preimedaillons
Recept afdrukken

Preimedaillons

Dit recept hebben moestuinvriendin Lonneke en ik gemaakt voor het programma Van Hollandse Bodem toen we een hapje moesten maken met prei. Het was zo lekker dat ik het van de week weer eens gemaakt heb. Het leuke aan dit recept is dat het de prei puur houdt. Je geeft het alleen een lekker knapperig korstje. Zorg er wel voor dat je de medaillonnetjes lang genoeg gaart.
Gang: groenten, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: prei, vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 dikke prei
  • Bloem
  • 2 eieren
  • Broodkruim of panko
  • 10 takjes tijm fijngesneden
  • 4 el roomboter
  • Klein bakje crème fraîche
  • Bieslook fijngesneden

Instructies

  • Voor dit recept gebruik je alleen het onderste deel van de prei. Snij de prei in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Meng de tijm met broodkruim en wat zout en peper.
  • Haal de plakken eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door het broodkruim met de tijm.
  • Verwarm wat roomboter in de pan met een scheutje olie en bak de plakken hierin aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Meng de crème fraîche met de bieslook en wat zout en peper en dip de plakjes prei erin.

Categorie: Borreltijd, Diner, Vegetarisch Tags: prei

Vorig bericht: « My easy peasy chocolate brownie
Volgend bericht: Rabarber in de oven »

Primaire Sidebar

Copyright © 2021 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme