• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

de kleine Kookschool

  • Home
  • Kookles
  • workshops
  • catering
  • Prijzen
  • Contact
  • Recepten
  • Welkom bij de kleine kookschool
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram

Rabarber in de oven

16 april 2019 by Gerdie Marian

Naar recept gaan Recept afdrukken
Rabarber
Recept afdrukken

Rabarber in de oven

De pracht van de moestuin is momenteel de rabarber. De enorme bladen op de langzaam rood wordende stengels zijn niet over het hoofd te zien. Je kunt rabarber natuurlijk op het vuur koken maar soms vind ik het handig om gerechten in de oven klaar te maken zodat ik het fornuis vrij heb.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: oven, rabarber

Ingrediƫnten

  • 5 stelen rabarber
  • Het sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de rabarber in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal.
  • Vervolgens pers je er een sinaasappel over uit.
  • Als smaakmaker voeg ik graag wat kaneel en honing toe. Meng het even door elkaar en proef het vocht om te bepalen of er nog wat honing of kaneel bij kan. Je kunt eventueel ook wat geraspte gember toevoegen of iets anders. Kijk wat je lekker lijkt.
  • Doe de met aluminiumfolie afgedekte rabarber in de voorverwarmde oven.
  • Na 15 Ć  20 minuten is het gaar.
  • Heerlijk over wat Griekse yoghurt!

Categorie: Vegetarisch Tags: groente, oven, rabarber

Vorig bericht: « Preimedaillons
Volgend bericht: Venkel in de oven »

Primaire Sidebar

Copyright © 2022 de kleine Kookschool on the Foodie Pro Theme