chocolade cake
Recept afdrukken

My easy peasy chocolate brownie

Met bakken ben ik vooral van het makkelijke. Het liefst maak ik recepten zonder blind te bakken bodems en in te vetten bakblikken. Daarom is dit een van mijn lievelingsrecepten. Hij lukt altijd en de kinderen zijn er dol op! Het geheim zit hem in de enorme hoeveelheid donkerbruine basterdsuiker waardoor de brownie lekker smeuïg wordt.
Gang: gebak, Tussendoortje, zoet
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, theetijd, toetje

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 340 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 75 gram cacao
  • 140 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 gram Walnoten (eventueel)

Instructies

  • Dit recept is voor een bakblik van ongeveer 19 bij 24 centimeter maar je als je wat visite verwacht kun je beter een dubbele hoeveelheid maken in een bakblik van 24 bij 34. Ik druk gewoon een bakpapier in de vorm en dan giet ik het beslag er in. Dat staat heel homemade en is nog makkelijk ook. Je haalt de brownie zo uit de vorm☺
  • Smelt de boter op een laag vuurtje in een pannetje en laat een beetje afkoelen.
  • Klop de eieren met het zout los in een ruime beslagkom.
  • Doe basterdsuiker, cacao en bloem bij de eieren met de gesmolten boter en roer rustig door elkaar.
  • Nog even de chocolade en eventueel de extra walnoten door het beslag, maar vooral niet teveel kloppen!
  • Bak de brownie in ongeveer 25 minuten op 180 graden. Hij komt los van de rand maar mag in het midden nog iets wobbelig zijn. Nog even af laten koelen en dan heerlijk eten!