Gefrituurde aubergine
Recept afdrukken

Gefrituurde aubergine

Het allerleukste van op vakantie gaan is dat je terug komt met inspiratie. Op zich is het eten in Griekenland bij ons redelijk bekend maar deze vakantie zaten er weer een paar uitschieters bij en dat ging vooral over de uitvoering van klassiekers zoals gefrituurde aubergines. Soms zijn ze zwaar en vet en soms zijn ze licht en knapperig. Zo ook in ons laatste restaurant. Hier waren ze zo lekker dat zelfs onze jongens ze heerlijk zaten te eten! Dit kwam ook door het mengsel van oregano en zout dat ze er aan het eind overheen strooiden. Als je niet alles van het recept op maakt bewaar het dan op het aanrecht want ik gooi het nu overal in. Salades, pasta, alles wordt er lekkerder mee. Daarom ben ik even de keuken in gelopen om te vragen hoe zij de aubergines maakten. Dit bleek te simpel voor woorden dus ga de keuken in en probeer ze vooral!
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: gegrild, groenten

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • Fles goedkope olijfolie
  • Bloem
  • 4 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel grof zeezout

Instructies

  • Zet een wok met genoeg olijfolie om in te frituren op het vuur om op te warmen. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.
  • Snijd de aubergine in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter breed en leg ze in een bak met water.
  • Ondertussen doe je de oregano en het zout in een vijzel en maal je ze wat fijner.
  • Haal de aubergineplakken een voor een uit het water en door de bloem en leg ze op een bord.
  • Frituur ze tot ze een diepe kleur hebben en lekker knapperig zijn.
  • Leg ze op een stuk keukenpapier en bestrooi ze direct met het mengsel van oregano en zout. Heerlijk!