Go Back

Gezonde pannenkoek

Er zijn van die momenten dat je trek hebt in comfortfood en er zijn van die momenten dat je broek niet meer zo comfortabel zit. Dan is het tijd voor iets vullends maar wel met een gezonde twist. Op de tuin maken we dit ook heel vaak omdat we dan allerlei lekkers vers van het land kunnen gebruiken.
Gang: diner, lunch, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: hartig, pannekoek, vegetarisch

Ingrediƫnten

  • 1 een kop bloem
  • een beetje zout
  • 2 eieren
  • genoeg melk totdat het een mooi beslag wordt
  • wat kruiden of specerijen
  • bloem gebruiken zoals spelt, haver of boekweit
  • Voor de salade kun je venkel wortel, komkommer, paprika, radijsjes, bleekselderij, of wat je nog meer hebt, en allerlei verse kruiden gebruiken
  • nootjes
  • zaden
  • dressing moet goed op smaak zijn met olie azijn, mosterd, honing, peper en zou

Instructies

  • Je begint met het maken van een salade en die rol je dan in een vers gebakken pannenkoekje. De pannenkoekjes zijn hartig dus aan het beslag kun je van alles toevoegen. Ik maak het beslag van een kop bloem, een beetje zout, 2 eieren en genoeg melk totdat het een mooi beslag wordt. Tenslotte voeg ik nog wat kruiden of specerijen toe afhankelijk van wat er in de salade gaat. Als je dille in de salade doet kun je wat venkel door het beslag doen. Maar je kunt ook kerrie en paprikapoeder gebruiken. Met kurkuma kun je het beslag een mooie gele kleur geven. Je kunt allerlei soorten bloem gebruiken zoals spelt, haver of boekweit.
  • Voor de salade kun je venkel, wortel, komkommer, paprika, radijsjes, bleekselderij, of wat je nog meer hebt, en allerlei verse kruiden gebruiken. Strooi er wat nootjes en zaden over en hussel even door elkaar met de dressing. De dressing moet goed op smaak zijn met olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout want hij moet de hele salade smaak geven.